Traject

De wedstrijd is over een afstand van 4,7 km, van vlak na de Julius Caesarbrug in Zuid-Westelijke richting over het Rijn-Schiekanaal, via een bocht naar stuurboord de Korte Vliet op, met de finish vlak voor de Hoflandbrug. 

Hieronder staat een kaart van het traject, met bij het groene merkteken de start, het rode de finish en de paarse tekens waar de boten te water gaan. Alle ploegen dienen zich een kwartier vóór de start van hun blok ten noorden van de start te bevinden, in het donkergroene voorstart gebied. Ploegen die oproeien vanaf die Leythe gaan hetzij door de binnenstad van Leiden of gaan via Galgewater en Kortevlietkanaal. Ploegen die vanaf Die Leythe of Rijnland over de wedstrijdbaan op moeten roeien horen bij de bocht van Allemansgeest van coördinatoren of ze door mogen roeien.

Traject 4,7 km: Hier staat een timelapse film van het traject.

 

De jeugd tot 14 jaar vaart in C-dubbelvieren een verkort traject in omgekeerde richting over het rechte stuk van de Korte Vliet, van vlak na de Hoflandbrug tot ruim voor de brug van de Voorschoterweg.

Traject  1 km

Ploegen moeten na de finish doorroeien richting Njord of Die Leythe. Ploegen die terug naar Rijnland of Asopos de Vliet willen varen moeten ruim buiten het finishgebied wachten tot de laatste ploeg is gefinisht en de kamprechter de baan vrijgeeft. Terugroeien door de stad mag ook.

Het reglement bevat belangrijke informatie over inhalen en wijken. Onder reglementen vindt u de stuurliedeninstructie.