Bereikbaarheid

Door beperkte beschikbaarheid aan het vlot en om voldoende parkeergelegenheid te bieden, krijgen deelnemers bericht bij welke vereniging zij hun boten te water kunnen laten en hun botenwagen kunnen parkeren. In principe is de verdeling zo, dat wagens met grote nummers (4-en en 8-en) gebruik maken van het botenterrein van Rijnland en de kleinere nummers van het terrein van Njord, dat vrijwel naast dat van Die Leythe ligt. De afstand tussen Rijnland en Die Leythe is met de auto ca. 20 minuten en op de fiets (via fietsbrug en langs de Korte Vliet) ca. 21 minuten.

Parkeren en te water gaan bij Die Leythe

L.R.Z.V. Die Leythe
Morsweg 148
2332 ER Leiden

Aan de Morsweg is op de wedstrijddag weinig mogelijkheid tot parkeren. De Morsweg is daarnaast niet begaanbaar met een botenwagen. Botenwagens (met skiffs en/of tweeën) kunnen tijdelijk parkeren bij het spoorviaduct voor het lossen en laden van boten. Graag bij inschrijving aangeven of u met een botenwagen komt, dan zullen we contact opnemen om dit in goede banen te leiden.

Definitief parkeren van de botenwagens en auto’s van deelnemers kan (1) in de parkeervakken aan de P.C. Hooftlaan (zijstraat van de Vondellaan) tussen de school en de sportzaal (let op: niet voor de woonhuizen op de P.C. Hooftlaan) of (2) aan de Amphoraweg (zie kaartje). Dit is op een paar minuten loopafstand van Die Leythe. Andere parkeeroptie (3): het (betaalde) parkeerterrein aan de Haagweg. Vanaf hier is het circa 5 minuten lopen naar Die Leythe.

Meer informatie over parkeren in Leiden op de website van de gemeente.

Boten kunnen bij buurvereniging Njord te water worden gelaten. Het is de bedoeling dat de kleedkamers van Die Leythe gebruikt worden voor de wedstrijd en niet die van Njord. Het is handig om zelf een slotje mee te nemen voor de aanwezige kluisjes.

Parkeren en te water gaan bij Rijnland

R.V. Rijnland Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN Leidschendam

Roeivereniging Rijnland is bereikbaar via de N206 (Europaweg) of de A4 (afrit 7, richting recreatiegebied Vlietland). Na 2 km op de T-splitsing rechtsaf en doorrijden tot het einde: een parkeerplaats. Parkeer je auto en loop naar het kanaal. Ga daar rechtsaf en loop langs het water circa 200m rechtdoor om bij de roeivereniging te komen.

Voor de botenwagens moet vooraf overlegd worden of deze door kunnen rijden naar de vereniging (op dezelfde manier als de vereniging te voet bereikt kan worden) of dat ze op het parkeerterrein geparkeerd moeten worden.

Bij Roeivereniging Rijnland kan uiteraard ook gebruik worden gemaakt van kleedkamers en faciliteiten.